Welkom bij OCT

 

 Bedrijfsbezoek Kranendonk Production Systems

Op maandag 28 november brengen we een bedrijfsbezoek bij Kranendonk Production Systems die verhuisd is van Kellen naar  een gloednieuw gebouw op Biezenwei 14 op Bedrijvenpark Medel. Kranendonk is een bedrijf dat internationaal werkt in de top van de automatisering. De klanten van Kranendonk bouwen wolkenkrabbers, stadions en vliegdekschepen. De high-tech machines met industriële robots van Kranendonk worden daarbij gebruikt voor het lassen en snijden van staal, wereldwijd. Kranendonk bevindt zich op het top niveau van de robottechniek en zijn continu bezig nieuwe robottoepassingen te ontwerpen.

Een uitgelezen kans voor de leden van OCT en  Coöperatie Medel  om op maandag 28 november 2016 na 15.30 uur een kijkje in de keuken te nemen.
 
 
 Afscheid Kees Kruitwagen 17 november 2016
 
OCT en SBBT en vele genodigden hebben op 17 november geproost op de nieuwe toekomst van Kees Kruitwagen. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als coördinator heeft Kees besloten zich uitsluitend te gaan richten op zijn wijngaard. Aangezien Kees de laatste keer betrokken was bij de hercertificering van KVO-B is aan hem het certificaat uitgereikt.
 
 

 

 Grote opkomst bij bijeenkomst Ondernemersklimaat met lef op 10 oktober.

Meebewegen met veranderingen, innoveren, overleven in moeilijke tijden en kansen grijpen. Dat doet u als Tielse ondernemer natuurlijk ook. Velen hebben zich tijdens de bijeenkomst op 10 oktober bij Itho Daalderop laten inspireren. Een bedrijf dat als sinds 1880 het lef heeft om te veranderen en bewegen en er daardoor telkens weer in slaagt om haar voortbestaan te continueren. Daalderop koos er in 2011 voor om samen te werken met Itho als Itho Daalderop. Alweer een besluit dat succesvol is gebleken. Inmiddels telt het bedrijf 180 werknemers in Tiel en 350 in de Benelux.
 

 

 

Ervaringen uitwisselen
OCT gelooft in de kracht van samenwerking en het uitwisselen van ervaringen en ideeën door lokale ondernemers in en rond Tiel. Wanneer we openstaan voor de succesverhalen, maar ook de waarschuwingen voor valkuilen van ondernemers net als wijzelf, dan kunnen we daar ons voordeel mee doen. En daar bent u als lid uiteraard ook van overtuigd. Samenwerken en brainstormen is immers de kracht van onze ondernemerscoöperatie. Dat bleek ook 10 oktober weer. Fijn dat u er was!

 

 16 juni algemene ledenvergadering bij 3 Zussen en TR3S in Bellevue
Tijdens de algemene ledenvergadering die op 16 juni jl plaatshad is afscheid genomen van John van Breugel die na 10 jaar het stokje heeft overgedragen aan Kenny van Oort. Het bestuur heeft zijn dank uitgesproken voor het vele werk dat John voor OCT heeft verricht en zal nog op gepaste wijze afscheid van hem nemen. Inmiddels heeft Kenny zijn taken per 12 september 2016 overgenomen. 
 
 
Tijdens de vergadering is Manuela l'Herminez benoemd tot bestuurslid van het OCT. Zij zal bezighouden met de portefeuilles onderwijs & arbeidsparticipatie, ledenbijeenkomsten en netwerkinitiatieven.
 
 
 Event 'ondernemen zonder reptielenbrein'  op donderdag 26 mei zeer succesvol!

Vechten, vluchten óf bevriezen: dát is wat het reptielenbrein ondernemers laat doen. En eigenlijk het liefst helemaal niets. Gemak is wat het zoekt. Lekker veilig in de comfortzone blijven zitten. En wij onszelf maar afvragen waarom we onze doelen niet bereiken en waarom we falen in wat we het allerliefste willen. De rechte lijn naar succes is simpel volgens Straight Line Coach Johan van der Put. Dat reptielenbrein uitschakelen en gewoon de dingen doen die gedaan moeten worden. In ons persoonlijke én zakelijke leven. 

De aanwezige ondernemers waren uitermate verrast over de bijeenkomst en hetgeen het reptielebrein veroorzaakt. Zij gingen huiswaarts met een duidelijke boodschap waar zij in de praktijk direct mee aan de slag kunnen.

Slideshow
     

 

 Makelen en schakelen, RCT Gelderland weet er alles van!

Maandag 14 maart werd de bijeenkomst van het OCT met als thema "Samen concurrentievoordel halen" door Joost Bouman van het  Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) gehouden. De presentatie van Joost Bouman is voor elke ondernemer interessant. Joost Bouman is één van de zeven innovatiemakelaars van het Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) Gelderland en was bij ons op 14 maart te gast. De afgelopen vijf jaar was hij actief in de regio Nijmegen, de komende vier jaar komt daar het Rivierenland bij.  “Wij leggen de linkjes tussen bedrijven, die elkaar niet kennen, maar elkaar wel kunnen helpen bij het ontwikkelen, uitvoeren en in de markt zetten van innovaties. Vaak gaat het om bedrijven op hetzelfde industrieterrein, soms zelfs om bedrijven die in dezelfde straat zijn te vinden, maar elkaar niet kennen.” zegt Joost Bouman.  Journalist Francien van Zetten was ook aanwezig tijdens de bijeenkomst en heeft een artikel geschreven en geplaatst op PersPodium.nl. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Je kunt hier de hand-out downloaden.

 OCT Actueel is weer uit!

OCT Actueel is weer uit en verspreid onder onze leden. Heeft u de nieuwsbrief gemist. De digitale versie kunt u hier downloaden of vraag een exemplaar aan bij het secretariaat.

 

 Iets te melden of wilt u meer informatie? Kies een van de buttons die u hieronder ziet staan.