Ondernemend Medel, toen en nu

   

Coöperatie Medel nodigt u samen met Industrieschap Medel uit om op 31 mei a.s. een bezoek aan de archeologische graafplaats te brengen. Zij verwelkomen u graag om 15.15 uur op het tankstation van Van Dijkhuizen, De Prinsenhof 2 te Tiel. Om 15.30 uur stappen we in de bus en rijden we via Bedrijvenpark Medel naar de archeologische graafplaats.

Daar hoort u van Nanne Zwiep, directeur van Industrieschap Medel, het laatste nieuws over de uitbreiding op Medel. Wist u trouwens dat er 6000 jaar geleden ook veel logistieke ondernemers actief waren op Medel? Op deze van oudsher (internationale) handelslocatie zijn veel bijzondere archeologische schatten gevonden die ons vertellen over de ondernemende bewoners van Medel. Een deskundig archeoloog zal een toelichting geven op de unieke vondsten die hier zijn gedaan en waar in de nationale media veel aandacht aan is besteed. 
 
Kom naar deze bijeenkomst en laat u informeren over ondernemen op Bedrijvenpark Medel, toen en nu!  
 
Vergeet niet om laarzen mee te nemen….!

Na het bezoek gaan we met de bus terug naar het tankstation Van Dijkhuizen. Hier kunt u met uw collega-ondernemers genieten van een hapje en drankje.  De bijeenkomst eindigt rond 18.00 uur.

Uw aanmelding vooraf wordt bijzonder gewaardeerd.

 Kijkje achter de schermen bij Ziekenhuis Rivierenland op 12 april 2017 vol geboekt!

Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis met 373 bedden op de hoofdlocatie in Tiel en is een van de grootste werkgevers van Tiel. Dagelijks wordt in ziekenhuis Rivierenland gewerkt aan het beter maken van mensen. Op 12 april a.s. hebben wij de bijzondere gelegenheid gehad een plek te bezoeken waar u normaal gesproken alleen komt als u zelf hulp nodig heeft: de OK.

We hebben een kijkje achter de schermen van dit moderne ziekenhuis mogen nemen. Medewerkers van verschillende afdelingen en die van de OK hebben ons uitleg gegeven en ons laten zien wat de dagelijkse werkzaamheden op hun afdelingen zijn.
 
 

Wat hebben het ziekenhuis en de bibliotheek met elkaar gemeen?

Deze middag heeft Bibliotheekdirecteur Gaby Lafeber ook verteld  over De Grote DigiTaalStrijd. Door het terugdringen van laaggeletterdheid en het bevorderen van noodzakelijke digitale vaardigheden wordt gewerkt aan het beter maken van mensen, waardoor zij beter bewegen in de maatschappij.    Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen aan de digitaal wedstrijd op 4 september. Dat kan ook in teamverband!  

De Grote DigiTaalStrijd is een battle voor het goede doel! Lees hier meer...!

 

 

 Tielse ondernemers op 20 februari 2017 geinspireerd door het succesverhaal van Defenture.

Op 20 februari hebben Gerard Rond (founder) en Henk van der Scheer (CEO) circa 100 Tielse ondernemers gastvrij ontvangen op hun locatie op Bedrijvenpark Medel. Iedereen genoot van de inspirende verhalen van de twee gastheren. Een bezoek aan de werkplaats, waar uitleg werd gegegeven over de bouw van de VECTOR, maakte deze bijeenkomst bijzonder. Zie hieronder een impressie van deze geslaagde bijeenkomst.

Mooi is dat op dezelfde dag Defenture in De Volkskrant een hele pagina aandacht krijgt. Een mooi voorbeeld van innovatie en ondernemerschap in Tiel.

Meer weten over dit fantastische bedrijf, kijk op www.defenture.nl

 

 Bedrijfsbezoek Kranendonk Production Systems geweldig goed bezocht!


Op maandag 28 november hebben we een bedrijfsbezoek gebracht bij Kranendonk Production Systems die verhuisd is van Kellen naar  een gloednieuw gebouw op Biezenwei 14 op Bedrijvenpark Medel. Kranendonk is een bedrijf dat internationaal werkt in de top van de automatisering. De klanten van Kranendonk bouwen wolkenkrabbers, stadions en vliegdekschepen. De high-tech machines met industriële robots van Kranendonk worden daarbij gebruikt voor het lassen en snijden van staal, wereldwijd. Kranendonk bevindt zich op het top niveau van de robottechniek en zijn continu bezig nieuwe robottoepassingen te ontwerpen.

 

 Afscheid Kees Kruitwagen 17 november 2016
 
OCT en SBBT en vele genodigden hebben op 17 november geproost op de nieuwe toekomst van Kees Kruitwagen. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als coördinator heeft Kees besloten zich uitsluitend te gaan richten op zijn wijngaard. Aangezien Kees de laatste keer betrokken was bij de hercertificering van KVO-B is aan hem het certificaat uitgereikt.
 
 

 

 Grote opkomst bij bijeenkomst Ondernemersklimaat met lef op 10 oktober.

Meebewegen met veranderingen, innoveren, overleven in moeilijke tijden en kansen grijpen. Dat doet u als Tielse ondernemer natuurlijk ook. Velen hebben zich tijdens de bijeenkomst op 10 oktober bij Itho Daalderop laten inspireren. Een bedrijf dat als sinds 1880 het lef heeft om te veranderen en bewegen en er daardoor telkens weer in slaagt om haar voortbestaan te continueren. Daalderop koos er in 2011 voor om samen te werken met Itho als Itho Daalderop. Alweer een besluit dat succesvol is gebleken. Inmiddels telt het bedrijf 180 werknemers in Tiel en 350 in de Benelux.
 

 

 

Ervaringen uitwisselen
OCT gelooft in de kracht van samenwerking en het uitwisselen van ervaringen en ideeën door lokale ondernemers in en rond Tiel. Wanneer we openstaan voor de succesverhalen, maar ook de waarschuwingen voor valkuilen van ondernemers net als wijzelf, dan kunnen we daar ons voordeel mee doen. En daar bent u als lid uiteraard ook van overtuigd. Samenwerken en brainstormen is immers de kracht van onze ondernemerscoöperatie. Dat bleek ook 10 oktober weer. Fijn dat u er was!

 

 16 juni algemene ledenvergadering bij 3 Zussen en TR3S in Bellevue
Tijdens de algemene ledenvergadering die op 16 juni jl plaatshad is afscheid genomen van John van Breugel die na 10 jaar het stokje heeft overgedragen aan Kenny van Oort. Het bestuur heeft zijn dank uitgesproken voor het vele werk dat John voor OCT heeft verricht en zal nog op gepaste wijze afscheid van hem nemen. Inmiddels heeft Kenny zijn taken per 12 september 2016 overgenomen. 
 
 
Tijdens de vergadering is Manuela l'Herminez benoemd tot bestuurslid van het OCT. Zij zal bezighouden met de portefeuilles onderwijs & arbeidsparticipatie, ledenbijeenkomsten en netwerkinitiatieven.
 
 
 Event 'ondernemen zonder reptielenbrein'  op donderdag 26 mei zeer succesvol!

Vechten, vluchten óf bevriezen: dát is wat het reptielenbrein ondernemers laat doen. En eigenlijk het liefst helemaal niets. Gemak is wat het zoekt. Lekker veilig in de comfortzone blijven zitten. En wij onszelf maar afvragen waarom we onze doelen niet bereiken en waarom we falen in wat we het allerliefste willen. De rechte lijn naar succes is simpel volgens Straight Line Coach Johan van der Put. Dat reptielenbrein uitschakelen en gewoon de dingen doen die gedaan moeten worden. In ons persoonlijke én zakelijke leven. 

De aanwezige ondernemers waren uitermate verrast over de bijeenkomst en hetgeen het reptielebrein veroorzaakt. Zij gingen huiswaarts met een duidelijke boodschap waar zij in de praktijk direct mee aan de slag kunnen.

Slideshow
     

 

 OCT Actueel is weer uit!
OCT Actueel is weer uit en verspreid onder onze leden. Heeft u de nieuwsbrief gemist. De digitale versie kunt u hier downloaden of vraag een exemplaar aan bij het secretariaat.

 

 Iets te melden of wilt u meer informatie? Kies een van de buttons die u hieronder ziet staan.