“De kracht van samenwerken”

RSG Lingecollege

10Apr16:0020:30RSG LingecollegeWist je dat tecnhiekonderwijs ook interessant en leuk is voor jou als ondernemer!Meld je als eerste aan

Omschrijving

AANMELDEN

Op 10 april kun je kennismaken met het techniekonderwijs van de RSG Lingecollege. Dat het Lingecollege actief is in het techniekonderwijs, hebben veel ondernemers in januari 2018 al ervaren tijdens hun bezoek aan het beroepscollege aan de Teisterbantlaan. Daarnaast heeft de school aan de locatie Heiligestraat een zogenaamd Technasium. Het Technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bèta-onderwijs op havo en vwo. De kennismaking is aan de ene kant belangrijk omdat de leerlingen al vroeg bekend worden gemaakt met het échte bedrijfsleven en de leuke facetten van de bètatechniek, aan de andere kant omdat de samenwerking met ondernemers uit de regio waardevol is.

Doordat Technasium-leerlingen al vroeg kennismaken met allerlei facetten van de bètatechniek, zijn ze klaar voor een verdere carrière in deze sector. Leerlingen gaan al in de brugklas van start met het Technasium-onderwijs. Ze werken een half jaar aan een onderzoeks- of ontwerpopdracht (O&O). Tijdens deze opdrachten werken leerlingen in kleine groepjes aan een echt probleem of case van een bestaand bedrijf. Het brengt ondernemers op hun beurt weer dichter bij deze doelgroep, die bestaat uit jongeren van 12 tot 18 jaar.

De kennismaking op 10 april is een leuke manier om betrokken te zijn én een bijdrage te leveren aan modern onderwijs. Naast het contact met de leerlingen leidt een samenwerking met het Technasium vaak tot leuke en interessante nieuwsmomenten.

Programma
16.00 uur Inloop met drankje
16.30 uur Aftrap door Kenny van Oort, Voorzitter OCT
16.45 uur Presentatie over de school, accent op Technasium
17.00 uur Korte rondleiding door de werkplaats
17.15 uur Activiteit in kleine groepen (max 10 per groep, schatting 4 tot 6 groepen)
18.00 uur Borrel en ontmoeting/napraten
19.00 uur Afsluiten met een OCT-dinnerplate inclusief twee drankjes à € 25,– per persoon bij Bistro de Buurvrouw, Plein 2

Ben je ook nieuwsgierig naar het techniekonderwijs van het Lingecollege, dan hopen we je op 10 april te mogen verwelkomen aan de Heiligestraat 78.

AANMELDEN

Meer/minder lezen

Tijd

10 April 2019 16:00 - 20:30(GMT+02:00)

Lokatie

Heiligestraat 78 voor bijeenkomst en aansluitend naar Bistro de Buurvrouw om 19.00 dinnerplate aan Plein 2

Other Events

Schrijf je nu in

Inschrijven is niet meer mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *