“De kracht van samenwerken”

Batlle of the boats | 17 juni

Battle of the Boats is een wedstrijd tussen scholierenteams van Lek en Linge, KWC Culemborg, De Lingeborgh, Lingecollege en ROC Rivor. Samen met bedrijven uit de regio gaan zij zelf een boot ontwerpen én bouwen. Deelnemende bedrijven zijn Van Dillen Bouwgroep, Van Mourik BouwDe Vree en Sliepen B.V.De Coöperatie van Makers, Bouwmensen Rivierengebied B.V.JC  van Kessel, MetaGlas, Van Arnhem BouwgroepElk Welzijn, Lunterbouw en Grip op wonen. 

Aftrap Battle of the Boats ’22
Op woensdag 23 maart vond de aftrap plaats van the Battle of the Boats ’22. Maar liefst 11 teams gaan de strijd met elkaar aan op het gebied van snelheid, creativiteit en duurzaamheid. Ze ontwerpen en bouwen een boot waar ze mee gaan varen tijdens de Battle. 

Teamspirit middag – is iedereen aan boord?
Elf teams presenteerden op woensdag 20 april hun eerste ontwerpen en schaalmodellen van de boot die ze de komende weken met hulp van (bouw)bedrijven in de regio gaan bouwen. Het doel is om op 17 juni de strijd aan te gaan tijdens de knotsgekke vaarwedstrijd op de Meent in Beusichem. De teams van ORS Lek en Linge, KWC-Culemborg, ROC Rivor, het Lingecollege en Lingeborgh lieten hun enthousiasme zien tijdens de teamspirit middag in de Kasteeltuin. Ze vroegen raad bij de experts, ze gingen de strijd aan bij een sportief wedstrijdelement en lieten zich op hun best fotograferen door een professionele persfotograaf. 

Vaarwedstrijd op 17 juni
Noteer de datum in je agenda en kom zelf kijken naar de Battle of the Boats ’22 op de Meent. Om 12.30 uur is de opening van het evenement en om 13.00 uur start de vaarwedstrijd. De presentatie is in handen van Tessa Veldhuis, sportpresentator en oud-leerling van ORS Lek en Linge. Van de Battle of the Boats wordt een korte impressiefilm gemaakt door Jord Visser in samenwerking met acteur en presentator Maurits van Brakel, oud-leerling van KWC Culemborg. Valkyrie Video Productions maakt dronebeelden.