“De kracht van samenwerken”

Gemeente Tiel | De omgevingsvisie: wat is dat?

Deze maand gaat onze gemeente – tijdens de ‘Maand van de Toekomst’ – aan de slag met het maken van onze omgevingsvisie. Het opstellen van de omgevingsvisie doen we graag samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en clubs. Op die manier maken we samen een omgevingsvisie waar iedereen zich in herkent. Daarom nodigen we uw vereniging of organisatie graag uit om met ons mee te denken!

De omgevingsvisie: wat is dat?
In de omgevingsvisie legt de gemeente vast wat onze ambities zijn voor de fysieke leefomgeving voor de lange termijn. In de omgevingsvisie gaat het over woningbouw, bedrijvigheid, maatschappelijke voorzieningen, bereikbaarheid, de opwek van duurzame energie, natuur, recreatie en toerisme. Ook onderwerpen als gezondheid, sport en veiligheid hebben een ruimtelijk aspect, en zijn dus onderdeel van de omgevingsvisie.

Hoe kunt u met ons meedenken?
U kunt met ons meedenken door de online Wijkprikker in te vullen. Via deze digitale tool kunt u een plek op de kaart van onze gemeente prikken waar u graag iets over kwijt wilt, bijvoorbeeld omdat u trots bent op die plek of omdat u vindt dat die plek verbeterd kan worden.

U vindt de Wijkprikker hier: www.wijkprikker.nl/omgevingsvisietiel. De Wijkprikker staat open tot en met 31 januari 2023.

Ook interessant voor uw leden!
Met de Wijkprikker willen we zoveel mogelijk beelden, ideeën en wensen van Tielenaren en van organisaties in Tiel ophalen. We stellen het daarom zeer op prijs als u de Wijkprikker onder de aandacht van uw leden wilt brengen. Daarom sturen we in deze mail een ‘toolbox’ mee. In de toolbox zit:

– een poster/flyer om op te hangen in uw gebouw, om uit te delen of toe te voegen aan onderstaande berichten;
– een (kort) berichtje voor op uw sociale media-kanalen;
– een (langer) bericht voor in uw nieuwsbrief of op uw website;
– een e-mail voor uw leden.

Wat komt er na de Wijkprikker?
In het voorjaar organiseren we zogenaamde ‘visiecafés’. Tijdens die cafés gaan we met elkaar verder in gesprek over de toekomst van Tiel. Daarover informeren we u later.

Alvast bedankt voor het meedenken en voor uw hulp bij het onder de aandacht brengen van de Wijkprikker!