“De kracht van samenwerken”

Ondernemers Medel gaan voor decentraal energienetwerk!

Op 2 december is er een gezamenlijke kick-off geweest om een oplossing te vinden voor de gestegen energieprijzen en duurzame opwek. Ondernemers op Bedrijvenpark Medel hebben volmondig ja gezegd om het project voor een decentraal energienetwerk te starten.

De huidige energieprijzen, problemen rondom netcongestie en de wens om duurzaam op te wekken en te kunnen ondernemen hebben ertoe geleid dat Ondernemers Coöperatie Tiel het voortouw heeft genomen om een project op te starten en een oplossing te vinden. Samen met de Rabobank en VNO-NCW Midden wordt gekeken hoe een decentraal energienetwerk kan passen op Bedrijvenpark Medel. Met als doel een toekomstbestendig bedrijventerrein waar bedrijven gewoon kunnen ondernemen en groeien. 

Na drie informerende sessies is op 2 december het startsein gegeven door de ondernemers op Bedrijvenpark Medel. Er zal in de komende maanden gewerkt worden om een replica (een digital twin) van het terrein te bouwen. Hiermee wordt bepaald welke energie samen opgewekt, gedeeld en opgeslagen kan worden. De planning is dat in mei 2023 een besluit kan worden genomen voor realisatie van het decentraal energienetwerk. Iedereen was het eens dat samen beter met energie om kan worden gegaan en hierdoor ook de prijs bepaald kan worden.