“De kracht van samenwerken”

WHAT THE H@CK!

Op 16 november 2021 werd het veiligheidsontbijt van SBBT georganiseerd met het thema “What te Hack”.  We waren te gast bij Brasserie Poelzicht te Kapel-Avezaath.

Vorig jaar werden ruim drie miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Meer dan de helft van de kleine bedrijven werd gehackt. Cybercrime stijgt explosief, maar hoe komt dat en hoe zorg je ervoor dat het jou niet overkomt? Tijdens een laagdrempelige en interessante sessie vertelde onderzoeksjournaliste Maria Genova over de nieuwste trucs van hackers waar ondernemers in trappen. De sessie was interactief, met veel voorbeelden uit de praktijk en er kwamen veel vragen aan bod. Hoe onthoud je bijvoorbeeld tientallen verschillende wachtwoorden? Trap je in een vals Whatsapp bericht? Hoe herken je goede nepmails of trap je erin? Sturen hackers ook fysieke brieven? Wat doe je als je gehackt wordt?

Maria Genova, bekend van onder meer de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ (www.mariagenova.nl), nam de aanwezigen kort mee naar de digitale toekomst.

Alle gasten kregen het door Maria Genova gesigneerde boek uitgereikt.